Strihanie psíka Maltipoo

Možno ste ešte nepočuli o menej známom plemene malého rozkošného psíka nazývaneho Maltipoo. Plemeno Maltipoo vzniklo krížením Maltézskeho psíka (Maltezáka) s Pudlom.

Sú to veľmi milé a hravé psíky, ktoré si užívajú spoločnosť detí. Tieto psíky majú hrubú, nadýchanú, vlnitú až kučeravú srsť, čo pre ich chovateľov znamená jedinečnú potrebu o jej starostlivosť.

Maltipoo, zložený z Maltese a Toy poodle, je jedným z najobľúbenejších plemien na svete. Jeho nežné zovňajšok a veľké okrúhle oči ho robia neodolateľným pre milovníkov psov. Aby sa zachovala jeho roztomilá a mäkká povaha, je dôležité venovať mu riadnu starostlivosť, vrátane pravidelného strihania srsti.

Strihanie psíka Maltipoo nie je jednoduchá záležitosť, pretože každý pes má iný typ srsti a tvar tváre. Preto by ste mali nechať toto úlohu na odborníkov. Skúsený psí kaderník alebo veterinár vám pomôže určiť, aký typ strihania by bol najvhodnejší pre vášho psíka Maltipoo.

Niektorí majitelia uprednostňujú krátke strihanie, ktoré je jednoduchšie na údržbu, zatiaľ čo iní uprednostňujú dlhšie strihanie, ktoré zvýrazňuje krásu a mäkkosť srsti. Ak sa rozhodnete pre krátke strihanie, pes sa bude cítiť ľahšie a bude mu pohodlnejšie v horúcich letných mesiacoch. Naopak, dlhšie strihanie môže byť lepšie v zimných mesiacoch, pretože poskytuje viac tepelnej izolácie.

Pri strihaní psíka Maltipoo je tiež dôležité venovať pozornosť jeho tvári. Toto plemeno má veľmi citlivé oči a nos, preto je dôležité zabezpečiť, aby sa na tvári neobjavili žiadne ostré alebo drsné hrany. Kadeřníci používajú špeciálne kadeřnícke nožnice a strojčeky na strihanie, ktoré sú šetrné k pokožke psíka.

Ak chcete, aby váš psík Maltipoo vyzeral čo najlepšie, je dôležité zabezpečiť mu pravidelné strihanie. Okrem toho je dôležité dodržiavať aj iné základné hygienické zvyklosti, ako je čistenie zubov a uší a pravidelné kúpanie. Týmto spôsobom sa váš psík bude cítiť zdravý a šťastný a bude sa tešiť z vašej spoločnosti.

Ak sa srsti psíka Maltipoo nevenuje dostatočná pozornosť môže sa stať, že sa veľmi rýchlo zašpiní, zmastnie, zauzlí a v najhorších prípadoch splstnatie. O pravidelnú úpravu srsti týchto krásnych psíkov treba naozaj dbať, aby ste im pomohli byť zdraví, krásni a šťastní.

Naším odporúčaním je 5 až 10 minútové každodenné vyčesávanie. Ideálne špendlíkovou kefou v smere rastu srsti, dlhými a jemnými ťahmi. Pravdaže by ste nemali zabudnúť na bruško, nohy a bradu čím tak z celého tela odstránite nečistoty ale aj odumreté časti poškodených chlpov.

Pri bytových psíkoch odporúčame kúpeľ minimálne raz mesačne. Použite šampón pre psov ale aj kondicionér. Psíkov Maltipoo, ktorí sa vonku častejšie zašpinia je skvelé kúpať aj raz týždenne.

Pre viac info kliknite na odkaz na našu kategóriu Šampóny pre psy.

Mnoho majiteľov Maltipoo si v tejto modernej a rýchlej dobe nedokáže nájsť čas ani priestor na takúto pedantnú starostlivosť, čomu my v spol. VETERAS absolútne rozumieme. 

Všetky Vaše otázky radi zodpovieme ešte pred objednaním sa na termín skrášľovacích procedúr, ktorých cenník nájdete TU. 
 
V prípade Vášho záujmu o skrášľovacie procedúry prosím neváhajte kontaktovať náš Psí WELLNESS Salón
dohodnite si termín na čísle 0948151611 
 
alebo mailom na adrese
 

 

Tešíme sa na Vašu návštevu :)

Strihanie psíka Maltipoo PRED a PO:

Strihanie psíka Maltipoo Košice VETERAS s.r.o.   Strihanie psíka Maltipoo Košice VETERAS s.r.o.

Strihanie psíka Maltipoo Košice VETERAS s.r.o.    Strihanie psíka Maltipoo Košice VETERAS s.r.o.


Autor článku:

MVDr. Barbara Popovičová
MVDr. Barbara Popovičová Veterinár Košice